En Doğal En Güçlü Antibiyotikler

En Doğal En Güçlü Antibiyotikler

Doğanın sunduğu mucizevi antibiyotikler ile sentetik antibiyotiklere veda etmenin zamanı geldi de geçiyor bile. İşte o doğal antibiyotiklere dair herşey bu içerikte…


Antibiyotikler, farklı farklı bakteri ve parazitler üzerinde etkili olduğundan kendi içinde de çeşitlere ayrılır. Hastaneye gittiğinizde doktorunuz ilk olarak enfeksiyona sebep olan bakteri ya da paraziti tespit eder ve ona uygun antibiyotiği reçete eder. Ancak bugün gerek dünyada, gerekse ülkemizde birçok insan muayene olmadan kendi başına eczaneden veya evde eski hastalığından kalan antibiyotikleri tüketmektedir. Bu bilinçsizce kullanılan antibiyotikler ne yazık ki insan sağlığını ölümcül hastalıklarla tehdit etmektedir. Acı ama gerçek…

Günümüzde tıbbın babası kabul edilen Hipokrat’a göre tıbbın ilk kuralı "Primum non nocere" (Önce zarar verme!) ilkesidir. İşte bu ilke sentetik antibiyotik kullanımının zararları hususunda doğru bir noktaya değinmektedir. Doğanın bizlere sunduğu doğal antibiyotikler varken neden ilaçlara tamah edelim? 

İşte vücudumuzu enfeksiyonlara karşı dirençli kılacak, besin değeri yüksek, en doğal antibiyotikler...

Elma Sirkesi

Elma sirkesi kanı alkalize ederek toksinlerin vücuttan hızlı ve kolay biçimde dışarı atılmasını sağlar. İşlem görmemiş elma sirkesini düzenli olarak salatalarda veya yemeklerde sos olarak tükettiğinizde, kolesterol ve kanser riskini azaltmış olursunuz. Zaman zaman kilo kontrolü içinde kullanılan elma sirkesi, besinleri pestisit kalıntılarından arındırmak içinde iyi bir yöntem. Aldığınız sebze ve meyveleri elma sirkeli suda bekleterek dezenfekte edebilirsiniz.


Ham Bal

Tarihi antik çağlara kadar uzanan en eski, en doğal antibiyotiklerden biridir Bal. Eski Romalılar yaraları tedavi etmek ve enfeksiyonları önlemek için, Mısırlılar ise doğal bir antibiyotik ve cilt koruyucu olarak kullanmışlar. Bal, antimikrobiyal, antienflamatuar ve antiseptik etki gösterir ve düşük pH seviyesine sahiptir. Bu durum bakterilerin su kaybederek ölmesine sebep olur. En etkili öksürük kesicidir. Bu sayede boğaz ağrısını yatıştırır ve vücudun enfeksiyonla savaşma gücünü artırır. İçindeki yüksek antioksidan değere sahip bileşikler, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. 


Kekik Yağı

İçeriğinde bulunan karvakrol antimikrobiyalleri sayesinde en dirençli antibiyotiklerden sayılır Kekik Yağı. Antiviral ve antifungal özellikleri sayesinde de parazitler üzerinde etkilidir. Fenol ve flavonoidler deposu olan kekik yağı yaraların tedavisinde, solunum ve sindirim rahatsızlıklarında kullanılan et etkili doğal ilaçtır. Güçlü antioksidan yapısı ile bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Zencefil

Taze zencefil özellikle salmonella gibi besin kaynaklı patojenlere karşı kesinlikle tüketilmesi gereken doğal ve güçlü bir antibiyotiktir. Özellikle kışın tüketildiğinde içinizi ısıtmakla kalmaz, baş dönmesi, mide bulantısı, kusma ve soğuk terleme gibi gribal tüm semptomları azaltır. Soğuk algınlığı sırasında yararlı olan sağlıklı terlemeyle, virüsün ve diğer toksinlerin vücuttan hızlıca atılmasına yardımcı olur. Solunum yolu ve diş eti enfeksiyonları üzerinde de antibakteriyel etki gösterdiği bilinmektedir.


Ekinezya

Yara ve ve bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılan en doğal antibiyotiktir Ekinezya. Özellikle difteri, kan zehirlenmesi ve MRSA (Metisilin’e karşı dirençli Staphylococcus aureus bakterilerinin neden olduğu ağır bir enfeksiyon çeşidi) gibi ölümcül olabilen bakteriyel hastalıkların tedavisinde de endikedir. Cilt hastalıklarına karşı da çok faydalı olan Ekinezya, egzema, sedef gibi sorunlarla mücadele eder. Bakterilere ve mantarlara karşı güçlü bir doğal antibiyotik görevi görür. Ekinezya bitkisinden eski uygarlıklar ağrı kesici olarak faydalanmışlardır. Baş ağrısı, diş ağrısı, bademcik, kulak ağrısı gibi ağrılarla mücadelede Ekinezya bitkisinden yararlanmışlardır.


Kırmızı Biber

Acı kırmızı biberin içinde bol miktarda bulunan C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken, potasyum ise kalp krizi riskini azaltıyor. Ağrı kesici ve iltihap giderici etkilerinin yanı sıra kolesterolü düşürüp, mide asitini de düzenliyor. Soğuk kış aylarında mikrop öldürücü özelliği sayesinde tam bir şifa kaynağı. İsterseniz taze, isterseniz de kurutulmuş olsun mutlaka sofranızda kırmızı biberin yeri olsun.


Turp

Hepimiz “Turp gibi olmak” deyimini duymuşuzdur. Zira içeriğinde bulunan zengin C vitamini, folik asit, fosfor ve yüksek diyet lifi sayesinde tam bir şifa deposu kendisi. Aynı zamanda çok güçlü bir antioksidan olan turp, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon gibi hastalıkların tedavisinde birebir. Yüksek lif içeriği sayesinde de sindirim ve boşaltım sistemini destekliyor, öksürüğe iyi geliyor.


Nar

Özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde vücudun savunma sistemini güçlendiren Nar, pek çok hastalıktan da bizi koruyor. Her gün tüketeceğiniz 1 adet nar ile günlük almanız gereken C Vitamini ihtiyacının yarısını karşılamış oluyorsunuz. İçeriğinde bulunan polifenoller ve antosiyaninler sayesinde damar tıkanıklığını giderici, tansiyon düşürücü özellikleri de bulunan nar, kansere karşıda koruyucu etkisi ile bilinir. Kış aylarında artan gribal enfeksiyonlarla mücadelede ise en doğal antibiyotik görevi üstlenir.

Sarımsak

En etkili, en doğal ve de en güçlü antibiyotik olarak bilinir Sarımsak. İçeriğinde bulunan alisin özü sayesinde antibakteriyel ve antifungal etki göstermektedir. Bu uçucu ve kokulu yağ benzeri sıvı, virüsler üzerinde oldukça etkilidir. Değerli fitokimyasallardan sülfürü içeren sarımsak, ayrıca vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan B1, B2, B3, C vitaminleri ile kalsiyum, demir, manganez, potasyum, folat, çinko, fosfor, selenyum gibi önemli mineraller de içerir. Yapılan araştırmalar en güçlü antioksidanlardan biri olan sarımsağın vücuttaki hastalık etmenlerini ortadan kaldırdığını ve sindirim sistemi üzerindeki yararlı bakterilere zarar vermediğini ortaya koymuştur.


Soğan

Eski çağlardan günümüze en şifalı bitkilerden biridir Soğan. Binlerce yıl önce halk hekimliğinde kullanıldığı, o dönem soğanın muhteşem faydalarının sıralandığı yazılar papirüs kağıtlarında ve taşlarda bulunmuştur. Soğanın içeriğinde bulunan sulfosid antibiyotik özelliğindedir. Bilimsel olarak kliniklerde etkisi tespit edilmiş iki önemli tedavi edici özelliği daha bulunur. Bunlardan ilki kalbi güçlendirmesi, ikincisi ise dolaşım bozukluğunu gidermesidir.

Zerdeçal

Hint mutfağının vazgeçilmez baharatlarından Zerdeçal. Aynı zamanda Ayurveda ve Çin tıbbında antibiyotik olarak kullanılan güçlü bir ilaçtır. Bilhassa solunum sorunları, karaciğer hastalıkları, cilt problemleri, kesikler, yaralar, mide rahatsızlıkları ve enfeksiyon hastalıkları gibi çeşitli sağlık sorunları için en iyi doğal ilaç kabul edilir. Zerdeçal’ın bu kadar güçlü bir antibiyotik olmasını sağlayan içeriğinde bulunan curcumin maddesidir. Curcumin, antioksidanlarla doludur ve vücutta mikroplarla savaşıp enflamasyonu azaltır. 


Şifalı günler dileriz...

Yorumlar
Henüz yorum yok
Adınız
Bunlar da İlginizi Çekebilir

Aramıza Siz de Katılın

  • 3050 üye,
  • 1920 tarif,
  • 954 makale
Şimdi ücretsiz katıl